onsdag den 30. november 2011

Besøg af Dominic Balmforth

Netop hjemvendt fra at høre den dygtige arkitekt Dominic Balmforth et holde oplæg på BGK denne aften. dybt inspirerende og drønspændende med fokus på innovativ, sjov ideskabelse når det kommer til emnet grøn energi og genbrug. Genbrug af ALT. resource. Fokus var på vores fremtid som jordbeboer og hans forestilling om vi unge og vores generations rolle i kampen for en grøn hverdag. Vi hørte om det at skabe produkter der går fra "cradle to cradle". Det skal være essensen af vores produktion for så vidt meget som muligt i fremtiden, starting now.
- "the solution is not doing less bad"
Jeg personligt lærte et nyt "fint" ord den dag - Anamolier, som vi skal trække ind i vores arbejde som unge designere af vores fremtiden. Være radikale. Jeg citerer lige wikipedia engang:

Wikipedia, den frie encyklopædi;

En anomali er et faktum som strider mod et paradigme - hvad en teori eller verdensopfattelse udsiger. Kort sagt en afvigelse eller noget unormalt.

Inden for meterologien beskrives lokale afvigelser fra et større mønster eller gennemsnittet over en længere tidsperiode som anomalier, eksempelvis temperaturanomali og nedbørsanomali.

Inden for religion kan en anomali beskrives som et mirakel.

- citat slut.

Hermed skal vi være radikale og så at sige "stille os udenfor publikum" - Gøre noget skørt, uforventet, unormalt. Tænke i helt nye baner. Det er der behov for når det kommer til de miljø problemer vores verden står overfor i dag. opfinde stole der kan genanvendes og lejes, madaffald der kan blive benyttet så vi undgår spild, talene skraldespande etc.
Det er en dybt kreativ process og vi som kunstnere, ideskabere og den næste generation spiller en afgørende rolle for en Co2 neutral fremtid og Dominic formåede at holde mig som ung kreativ lytter, tryllebundet i hans beretninger om hans nørdede, kreative, anvendelige, grønne projekter.

Jeg vil takke af med et citat fra et Yogi-te tebrev:"Wisdom, charakter and consiouness can conquer everything!"

- Mynte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar