Om Kunst og Design

Har du talent?

- Gode idéer og mod til at prøve dem af?


Hvis du ønsker at blive optaget på kunstneriske eller kreative uddannelsessteder som kunstakademierne, arkitekt- og designskolerne, film- og fotoskolerne, samt uddannelser inden for oplevelsesøkonomi, grafisk design, animation/tegneserie, spiludvikling eller lignende, er det Kunst og Design, der kan åbne dørene for dig.

Kunst og design er en talentskole, der gennem målrettet undervisning giver dig mulighed for at udvikle dine kreative sider. Undervisningen varetages af profesionelle kunstnere, performere, designere og kunstformidlere, der hver især tilrettelægger undervisningsforløb med udgangspunkt i deres egen kunstneriske praksis. I forlængelse af undervisningen får kursisterne mulighed for at arbejde med materialer og formgivning i praksis. Gennem praktiske forløb oparbejder kursisterne færdigheder, der styrker deres evne til at udtrykke sig visuelt.

På K&D får du derudover optimale muligheder for at udvikle dine kunstneriske talenter i inspirerende omgivelser.


MÅLGRUPPE


K&D er for unge mellem 15 og 25 år. Optages du på K&D får du mulighed for at forlænge din ungdomsuddannelse med et år.
UNDERVISERE


K&D råder over fire faste lærere der alle har afgang fra et statsanerkendt kunstakademi eller designskole. Herudover undervises der af en lang række gæstelærere, der alle er professionelle kunstnere eller designere.

TIMEPLAN


Som elev på Kunst og Design sammensætter du din undervisning, så den passer til dine behov og interesser, du kan dermed følge en ungdomsuddannelse ved siden af eller fuldt ud koncentrere om K&D. Vi tilbyder undervisning fra mandag til torsdag, kl.15.45 – 18.45.  Mandag er som udgangspunkt obligatorisk for nye elever, men derudover vælger du selv, hvilke af de andre dage du ønsker at deltage, forudsat, at du i gennemsnit møder 2 gange om ugen.

Udover den daglige undervisning tilbydes weekendkurser samt en årlig studietur. Vi har f.eks været i både Amsterdam, London, Berlin, og København.


DELTAGERBETALING

Det koster 350 kr. om måneden eller 4000 kr. pr. halvår at deltage i K&D. Til gengæld er materialer til brug i undervisningen og studietur gratis.


UNDERVISNINGSSTED

Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet
Nørrebrogade 1
DK-7500 Holstebro

Museet ligger i 5-10 minutters gåafstand fra de fleste af byens mange uddannelsessteder

HOLSTEBRO

Holstebro er præget af de mange unge, der går i skole i byen. Det gør Holstebro til en spændende og anderledes by med et rigt kulturliv og med mange tilbud til unge: Man kan dyrke mange sportsgrene, der er et rigt musikliv med både rock, jazz og klassisk musik, biografen viser både premierefilmene og de smalle film, teater og musical kan man både opleve både som deltager og tilskuer, og der er 3 kunstmuseer, og kunst i gallerier og på byens gader.


UDDANNELSESMULIGHEDER I HOLSTEBRO


Undervisningen på BGK er tilrettelagt, så du samtidigt kan følge en ungdomsuddannelse. I Holstebro er der følgende ungdomsuddannelser:

• Holstebro Gymnasium og HF

• V.U.C. Holstebro Lemvig Struer

• Holstebro Handelsskole

• Holstebro Tekniske SkoleBOMULIGHEDER I HOLSTEBRO
Hvis du i forbindelse med, at du bliver optaget på BGK, vil flytte til Holstebro, kan du finde annoncer om ledige værelser i ugeavisen Holstebro Onsdag. Du kan få tilsendt ugeavisen ved at henvende dig til ’Holstebro Onsdag’ på tlf. 9912 8399.

Du kan også henvende dig til byens boligselskaber:

• Boligselskabet Sct. Jørgen

• Boligselskabet Holstebro

• Boligselskabet LejerboEndelig kan du henvende dig på K&D,så vil vi prøve på at hjælpe dig.