torsdag den 10. november 2011

Identitet og "Code café"


(Billedet øverst er disse såkaldte scanner-koder og billedet nedenunder er vores store lokale vi fuldstændigt har ryddet i forbindelse med vores "Code Café Lørdag-Søndag)


Goddavs.

Det sker der i øjeblikket på BGK:
Vi har haft Helena Lindberg (www.helenalindberg.com) ude og snakke om hendes samarbejde med Lucy Love og hendes forkærlighed for fairtrade og bæredygtige producenter.
Jeg synes personligt at det var inspirerende at høre om hendes arbejde og hendes fremgang i sin karriere. Vi arbejder også med at t-shirt designe.

Torsdag i denne uge kom Jakob Sevel fra Holstebro Kunstmuseum ud i vores udmyg lokaler og holdte et lille foredrag om psykedelisk kunst.
Han var en god og livlig fortæller, og vi kom vejen rundt om hvordan man opfattede psykedelisk kunst, både tilbage i dens storhedstid, og i vores samtid.

Vi har med lærer Søren arbejdet med identitet. Vores egen, og andres identitet. Hvordan vi opnår en identitet i kunst, og hvordan man kan manipulere med folks forestilling om andres identitet, gennem billed, lyd og film. Hvorfor er vores identitet spændende, hvorfor er andres.
Oplægget var en kickstart til en tanke om ens eget udtryk og identitet.
Jeg har i sinde at lave et projekt for mig der skal handle om mit egen identitet når
"Code Café" er overstået.

Til sidst vil jeg opfordre alle til at tage et sving forbi Jens og olivia museet, og BGK
lokaler
, her denne lørdag og søndag, Lørdag fra kl 10-17.
For her invitere vi til "Code Café"
Her kan du forvente at se lidt af det vi har arbejdet med indtil nu, og se os i arbejde i hyggelig "kaffe og kage" stemning.

Husk en 20'er til en lille kunstnerisk investering der går til gode formål!

Vores tema er et moderne scanne-kode samfund som vi lever i, hvor vi har taget udgangspunkt i et speciel, lille og dog vigtigt koncept som vi har taget til os i vores hverdag "QR-koden", "2D-koden" eller bare "scanner-koden"

Hvad går det QR halløj ud på?

Jo, i al sin enkelthed er det muligt at fremstille sine egne QR koder. En sådan kode kan så scannes med en stregkode scanner, hvorved man får adgang til de informationer, der er “gemt” i koden. Det kan for eksempel være et website, et telefonnummer eller bare generel information.
(kilde - http://www.jan-skinnerup.dk/qr-koder/)
Vi har valgt det fordi vi synes det var et sjovt eksperimenterende, futuristisk og små-spykedelisk tema. Det passede ind i kontekst med det arbejde vi har beskæftiget os med den sidste tid.

Kom glad!
- mynte

2 kommentarer:

  1. Jeg forstår stadig ikke hvad koden bruges til, hvad og for hvem den har betydelse?

    SvarSlet
  2. Den bruges til reklamer, hvis du har en iphone eller anden form for smartphone der kan scanne QR koder så kan du tage et billed af en koden og der vil vise sig en reklame af den ene eller den anden slags. Det er et ret nyt koncept som Danmark - specielt har taget til sig.

    SvarSlet