onsdag den 30. november 2011

Besøg af Dominic Balmforth

Netop hjemvendt fra at høre den dygtige arkitekt Dominic Balmforth et holde oplæg på BGK denne aften. dybt inspirerende og drønspændende med fokus på innovativ, sjov ideskabelse når det kommer til emnet grøn energi og genbrug. Genbrug af ALT. resource. Fokus var på vores fremtid som jordbeboer og hans forestilling om vi unge og vores generations rolle i kampen for en grøn hverdag. Vi hørte om det at skabe produkter der går fra "cradle to cradle". Det skal være essensen af vores produktion for så vidt meget som muligt i fremtiden, starting now.
- "the solution is not doing less bad"
Jeg personligt lærte et nyt "fint" ord den dag - Anamolier, som vi skal trække ind i vores arbejde som unge designere af vores fremtiden. Være radikale. Jeg citerer lige wikipedia engang:

Wikipedia, den frie encyklopædi;

En anomali er et faktum som strider mod et paradigme - hvad en teori eller verdensopfattelse udsiger. Kort sagt en afvigelse eller noget unormalt.

Inden for meterologien beskrives lokale afvigelser fra et større mønster eller gennemsnittet over en længere tidsperiode som anomalier, eksempelvis temperaturanomali og nedbørsanomali.

Inden for religion kan en anomali beskrives som et mirakel.

- citat slut.

Hermed skal vi være radikale og så at sige "stille os udenfor publikum" - Gøre noget skørt, uforventet, unormalt. Tænke i helt nye baner. Det er der behov for når det kommer til de miljø problemer vores verden står overfor i dag. opfinde stole der kan genanvendes og lejes, madaffald der kan blive benyttet så vi undgår spild, talene skraldespande etc.
Det er en dybt kreativ process og vi som kunstnere, ideskabere og den næste generation spiller en afgørende rolle for en Co2 neutral fremtid og Dominic formåede at holde mig som ung kreativ lytter, tryllebundet i hans beretninger om hans nørdede, kreative, anvendelige, grønne projekter.

Jeg vil takke af med et citat fra et Yogi-te tebrev:"Wisdom, charakter and consiouness can conquer everything!"

- Mynte

onsdag den 16. november 2011

Et lille link jeg fik linket forleden.

http://ubu.com/ - en kunst film database!
Hej derude!

Foregårs var slutningen på en hyggeligt weekend præget af kaffe og kage og godt samvær på vores lille BGK. Det hele gik som det skulle og vi fik efter min opfattelse tjent en fin sjat penge på det hele. Det var to produktive dage, men frem for alt en god oplevelse at få prøvet folk komme udefra på den måde. Det var for mig også første gang da jeg er 1. års elev.
Succes! åh ja!

I går, stod for mit vedkommende på filmeri sammen med en med- BGKer Ida, og noget evaluering med de efterskole fra orkesterefterskolen der laver lyd til vores film projekter. Eleverne fra efterskolen kommer og besøger os på mandag og så bliver der sat skub i tingene!
Jeg glæder mig til at de kommer over. Vi fik hørt hvad de havde arbejdet med indtil nu. Det ser intet mindre end rigtig lovende ud, og de kører en stil der helt sikkert nok skal gå hen og klinge rigtig godt med vores videoarbejde. De var godt og grundigt eksperimentelle. Lækkert!

I dag står den garanteret på oprydning efter weekenden. Musik! Energi! Gulvskrubber!

Jeg vil fortælle mere om mig og Idas tur i det 8 grader kolde vand når jeg har vores billeder og videooptagelser at fortælle om.
Ligeså med de andre der er med i projektets billeder og videoer!

En anden skælsættende begivenhed er udstillingen 7500 i farver der kommer til at finde sted på holstebro rådhus d. 17 november, i morgen.
Der et antal BGKere der tager ned med billeder og performance kunst med temaet "farver"
initiativtageren og kunstneren er Ulla Armose.

- Mynte

torsdag den 10. november 2011

Identitet og "Code café"


(Billedet øverst er disse såkaldte scanner-koder og billedet nedenunder er vores store lokale vi fuldstændigt har ryddet i forbindelse med vores "Code Café Lørdag-Søndag)


Goddavs.

Det sker der i øjeblikket på BGK:
Vi har haft Helena Lindberg (www.helenalindberg.com) ude og snakke om hendes samarbejde med Lucy Love og hendes forkærlighed for fairtrade og bæredygtige producenter.
Jeg synes personligt at det var inspirerende at høre om hendes arbejde og hendes fremgang i sin karriere. Vi arbejder også med at t-shirt designe.

Torsdag i denne uge kom Jakob Sevel fra Holstebro Kunstmuseum ud i vores udmyg lokaler og holdte et lille foredrag om psykedelisk kunst.
Han var en god og livlig fortæller, og vi kom vejen rundt om hvordan man opfattede psykedelisk kunst, både tilbage i dens storhedstid, og i vores samtid.

Vi har med lærer Søren arbejdet med identitet. Vores egen, og andres identitet. Hvordan vi opnår en identitet i kunst, og hvordan man kan manipulere med folks forestilling om andres identitet, gennem billed, lyd og film. Hvorfor er vores identitet spændende, hvorfor er andres.
Oplægget var en kickstart til en tanke om ens eget udtryk og identitet.
Jeg har i sinde at lave et projekt for mig der skal handle om mit egen identitet når
"Code Café" er overstået.

Til sidst vil jeg opfordre alle til at tage et sving forbi Jens og olivia museet, og BGK
lokaler
, her denne lørdag og søndag, Lørdag fra kl 10-17.
For her invitere vi til "Code Café"
Her kan du forvente at se lidt af det vi har arbejdet med indtil nu, og se os i arbejde i hyggelig "kaffe og kage" stemning.

Husk en 20'er til en lille kunstnerisk investering der går til gode formål!

Vores tema er et moderne scanne-kode samfund som vi lever i, hvor vi har taget udgangspunkt i et speciel, lille og dog vigtigt koncept som vi har taget til os i vores hverdag "QR-koden", "2D-koden" eller bare "scanner-koden"

Hvad går det QR halløj ud på?

Jo, i al sin enkelthed er det muligt at fremstille sine egne QR koder. En sådan kode kan så scannes med en stregkode scanner, hvorved man får adgang til de informationer, der er “gemt” i koden. Det kan for eksempel være et website, et telefonnummer eller bare generel information.
(kilde - http://www.jan-skinnerup.dk/qr-koder/)
Vi har valgt det fordi vi synes det var et sjovt eksperimenterende, futuristisk og små-spykedelisk tema. Det passede ind i kontekst med det arbejde vi har beskæftiget os med den sidste tid.

Kom glad!
- mynte