onsdag den 18. november 2009

Tegneworkshop: I begyndelsen var der ingentingBGK workshop: I begyndelsen var der ingenting..

En proces-udstilling på Jens Nilsen & Olivia Holm Møller Museet

Tid: 21. november - 31. december 2009 Sted: Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet, Nørrebrogade 1, Holstebro

Fra pressemeddelelsen:

Når publikum møder op til ferniseringen på udstillingen "I begyndelsen var der ingenting...." den 21. november, vil de få en noget anderledes ferniserings-oplevelse, end de er vant til. Væggene er tomme, og der står ingen skulpturer på gulvet. Der er ingen udstilling at se. Udstillingen, der er arrangeret af Billed-kunstnerisk Grundkursus, vender op og ned på den normale, statiske udstillings-praksis, hvor værkerne bliver produceret og hængt op inden udstillingen åbner. Når ferniseringen er overstået, sker der ikke mere. Udstillingen forandrer sig ikke i den periode, hvor publikum kan se den.

Med "I begyndelsen var der ingenting...." er det lige omvendt: Her åbner udstillingen med et tomt rum, der i løbet af udstillingsperioden fyldes med kunst. Dog ikke helt tomt, for der venter publikum en lille overraskelse i et af rummene: Eleverne fotograferer og dokumenterer publikum og deres reaktioner. Billederne printes ud på en farveprinter og hænges op på de steder, hvor de blev taget.(udeladt i rigtig pressemedd.)

Tematikken i workshoppen er sort/hvid tegning - giganttegning, og tegning i alle former og afskygninger, hængt op på gulv og vægge. I løbet af udstillingsperioden føjer BGK-eleverne så tegninger til, der efterhånden fylder rummet. Publikum kan følge processen, efterhånden som væggene bliver fyldt med tegninger. Men publikum kan også selv deltage aktivt i udstillingen. Under hele udstillingsforløbet vil der være indrettet et mere intimt og hjemligt tegnerum i underetagen, hvor publikum kan sætte sig og lave en tegning, som man kan hænge op og lade indgå i udstillingen.

Publikum er også velkommen til at møde op i løbet at udstillingsperioden og hænge egne tegninger på væggen.


Praktisk info om tegneudstillingen:

På udstillingen er det frit hvad I kan tegne og arbejde med, bare det er tegning på papir/papirskulptur – bare ikke maleri. I kan komme og arbejde inde i museet i museets åbningstid, dvs. tirs – lørdag kl. 10 – 16 + i BGK timerne.

Generelt er det godt hvis I kan arbejde med store tegninger, der kan relatere til menneskestørrelse – og gerne brede sig på flere vægge ad gangen.

Prøv f.eks. at finde et hjørne, et sted i museet som i synes er ”overset” og som skal aktiveres med tegning. Klæb papir op på væggene og gå i gang.


Mosaikbilledet

Nede i det store rum for endevæggen skal hænge det store mosaikbillede, som består af en masse små (flere hundrede) tegninger sat sammen så de danner et stort s/h billede: I laver tegninger af robotter (A5 størrelse) og kunstige kropsdele - dvs. det kunstige menneske, som tilsammen danner ét stort billede af en menneskefødsell. Stine har bidraget med et rigtigt heftigt billede som jeg scanner og printer ud. Jeg forestiller mig at på åbningen hænger et lille print af fødselsbilledet på den store væg evt. på et stort stykke karton i det store billedes størrelse. Publikum kan her få en smagsprøve på mosaikprojektet. Fødselstemaet passer også godt med titlen: I begyndelsen var der ingenting.


I kælderen

I kælderen skal udfolde sig et hjemligt rum - her skal I tegne vægtegninger af 1:1 - alt relateret til et hjemligt rum - jeg tænker her kunne tematikken det være et "andet rum" - det andet rum, mit andet rum, dvs. et psykologisk rum, et ønske rum, fortrængninger, fantasiudfoldelser af "andre rum"... Hvad siger I? Lad den blot syre ud hernede. Her kan publikum i øvrigt også have mulighed for at tegne med. Generelt på udstillingen synes jeg at I bare skal tegne løs, hvis I mangler tematikker/stikord i forhold til titlen, kunne det være :

Hvad er ingenting? Skabelsen, Big Bang/Big Chrunch, Sorte huller, hvid støj, osv. Jeg vil meget gerne I tænker med.. Ellers kan det sgu´ være hvad som helst tegning som f.eks. breder sig på sokler og podier, væg og gulv osv. Print i moduler/mønstre osv. Check de kunstnere der er lagt ud på BGK bloggen for inspiration!

Go ahead!

Thomas

2 kommentarer:

 1. Hej Thomas.

  Det lyder vildt fedt! Handclaps.

  Er ord tilladt?

  SvarSlet
 2. Det bliver kanon godt :)

  Jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang...

  SvarSlet